Turn de apă

Construit în 1930, vechiul turn de apă localizat în satul Burton Green din Warwickshire, Marea Britanie, a fost transformat într-o locuință cu șase dormitoare, perfectă pentru o familie numeroasă. Clădirea a fost proiectată pe șase etaje și păstrează încă elemente originale precum scara în spirală și zidurile groase de beton. În urma reamenajării, parterul și primul nivel găzduiesc acum bucătăria și o sală de jocuri. Celelalte etaje adăpostesc dormitoarele, urmate de o grădină amenajată pe acoperiș.

Tribunal

O altă locuință britanică cu o istorie bogată se află în Maldon, Essex. Între 1851 și 1992 aceasta a servit ca tribunal, ulterior fiind transformată într-o impozantă casă cu patru dormitoare - unul amenajat chiar în fostul vestiar în care reprezentanții legii își păstrau robele. Fosta sală de judecă a fost, la rândul său, transformată într-un living spațios, iar unul dintre pereți, în bibliotecă. În plus, casa dispune și de un mezanin, trei livinguri adiționale, o bucătărie și o curte interioară.

Stație de tren

Cândva străbătută de trenul Black Diamond Express, pus în funcțiune la mijlocul secolului al 20-lea, una dintre gările rețelei Lehigh Valley Railroad, care lega New Jersey de Pennsylvania, servește astăzi că locuință. Casa cu două dormitoare include o verandă amenajată pe fosta platformă a stației, o galerie, un magazin și trei garaje. Arhitecții au păstrat, bineînțeles, o multitudine de elemente din trecut, precum arcadelele interioare și ghișeul de bilete.

Școală

Cu ajutorul unui design contemporan, firma olandeză de arhitectură Atelier Space a reușit să dea o nouă viață unei foste școli de asistente din orașul Leiden, proiectând în sălile de clasă camerele unei locuințe luxoase. Au ales să transforme cea mai spațioasă încăpere - sala de sport - într-un living imens cu plan deschis, bucătărie și zonă de luat masa, iar sălile de clasă, în dormitoare moderne. Acestea sunt completate de o sală de cinema și de o serie de facilități importante: încălzire prin pardoseală și panouri solare instalate pe acoperiș. Nici curtea nu a fost uitată, devenind un excelent spațiu de relaxare.

Siloz

În Arizona, SUA, găsim una dintre cele mai interesante transformări din lista noastră: o locuință modernă amenajată într-un fost siloz de cereale ridicat în 1955. Acest proiect a fost un pariu al arhitectului Christoph Kaiser, care și-a propus să demonstreze modul uimitor în care pot fi readuse la viață clădirile abandonate de la marginea orașelor. A investit, în acest sens, propriile fonduri, alegând să amenajeze casa cu ajutorul materialelor ieftine, reciclate. Locuința circulară dispune de un dormitor, o mansardă cu priveliște și o multitudine de spații de depozitare generoase.

Toalete publice

Arhitecta Laura Clark a demonstrat că imaginația nu are limite când, în 2012, a reușit să transforme niște toalete publice londoneze dezafectate într-un apartament modern. Investiția s-a ridicat la 65.000 de lire sterline, iar designul ales a urmat stilul industrial.

Sediu de pompieri

Un fost sediu al pompierilor din nordul orașului Chicago păstrează încă reminescențe ale trecutului, deși între timp în interior a fost amenajată o locuință spațioasă cu facilități moderne. Proprietarii au păstrat arcada de la intrare și ușile de un roșu aprins, alegând să vopsească în aceeași nuanță și pereții altor încăperi ale casei.

Pentru realizarea acestui material au fost folosite informații disponibile pe platforma loveproperty.com.