Optează pentru depozitarea pe verticală

Pentru a te bucura de cât mai mult spațiu de depozitare fără a sacrifica din confort, un prim sfat pe care ți-l putem oferi este să optezi pentru depozitarea pe verticală. Astfel, cel mai bine este fie să comanzi dulapuri care ajung cât mai aproape de tavan, fie dacă deja ai mobilă, să valorifici spațiul rămas liber între tavan și dulap.

În cazul în care vrei să umpli spațiul dintre tavan și dulap, poți alege una dintre aceste metode de depozitare:

  • coșuri împletite;

  • cutii din material textil;

  • cutii din carton;

  • alte tipuri de cutii din materiale sustenabile.

Indiferent de tipul cutiei alese, este important ca aceasta să se potrivească perfect dulapului și să nu atragă atenția asupra ei. Alege cutii în aceeași culoare ca dulapul sau într-o culoare cât mai apropiată.

Dacă abia acum îți amenajezi locuința, atunci îți recomandăm să comanzi dulapuri înalte, compartimentate cât mai bine. Pentru a-ți fi mai ușor să le utilizezi, indiferent cât sunt de înalte, pe rafturile superioare depozitează doar hainele, accesoriile sau obiectele pe care le folosești rar. Spre exemplu, acolo poți depozita gecile de iarnă imediat ce s-a încheiat anotimpul rece, având în vedere că nu vei mai avea nevoie de ele timp de cel puțin 8 sau 9 luni.

De asemenea, ar fi bine să comanzi și o scară pliabilă, care să te ajute să îți organizezi mai bine dulapul, fără teama de a cădea. Este mai periculos să utilizezi un scaun, iar o astfel de scară poate fi folosită și la alte activități, cum ar fi spălatul geamurilor sau montajul perdelelor după ce au fost spălate și uscate.

👉 Optimizarea spațiului dintr-o locuință are legătură și cu stilul de amenajare pe care îl alegi. Intră pe blogul Skia și citește mai multe despre cele mai populare stiluri de design interior.

Optimizează spațiul din locuință cu ajutorul pardoselii

Știai că pardoseala poate fi de mare ajutor pentru optimizarea spațiului din locuință? Dacă ai mobilier cu picioare de minimum 10 cm înălțime, atunci spațiul de sub mobilă poate deveni foarte util. Folosește spațiul de sub pat, de sub canapea sau fotolii pentru a depozita obiecte plate sau cutii foarte înguste.

Spre exemplu, în baie poți ascunde cântarul sub mobilierul de la chiuvetă. Mobilierul din hol este excelent pentru a păstra sub el cutii de încălțăminte, mai ales cutii de cizme care sunt lungi și înguste, perfecte pentru aceste spații. Practic, orice încape în spații înguste poate fi depozitat la nivelul pardoselii. Totuși, dacă ai încălzire prin pardoseală, nu depozita obiecte care s-ar putea deteriora de la căldură.

Depozitare pe verticală

Folosește spațiile de deasupra ușilor

În medie, ușile de interior măsoară aproximativ 2 m înălțime, iar camerele au undeva între 2,3 metri și 2,8 metri înălțime. Astfel, spațiul care rămâne poate fi valorificat cu succes. Cum? În cazul ușilor din holuri sau din baie, care sunt mai înguste, se pot monta rafturi destul de late.

În baie, poți depozita produsele pe care le utilizezi mai rar, cum ar fi rezervele pentru detergent sau hârtie igienică sau, după preferințe, poți depozita chiar și prosoape și halate de baie. Tot în baie, poți depozita cosmeticele sau produsele pentru curățenie, dacă este o baie foarte mică, fără alte posibilități de depozitare.

În dormitor, se poate amenaja o mică bibliotecă deasupra ușii camerei. Astfel, se va monta o poliță suficient de rezistentă, iar la capete vei pune opritoare de cărți, ca să te asiguri că nu se va întâmpla vreun accident nedorit.

Camera copiilor poate dispune de un astfel de spațiu pentru organizarea jucăriilor. Astfel, montează polițe mai late și cumpără cutii de depozitare din orice material dorești, iar apoi pune acolo jucăriile de care s-a plictisit copilul momentan. Din când în când, le poți schimba cu jucăriile pe care le folosește în acel moment. Astfel, camera va fi mai organizată, iar copilul se va juca oricum dorește, fără să te mai gândești că la final de zi trebuie să strângi nenumărate jucării.

👉 Alege un apartament în One Timpuri Noi, din oferta Skia Real Estate, și vei avea la dispoziție camere cu suprafețe generoase, pe care le poți personaliza după bunul plac.

Mobilierul multifuncțional: cel mai bun prieten pentru optimizarea spațiului în locuință

Ai auzit până acum de mobilier multifuncțional? Acesta este un mobiler normal, care include spații de depozitare în interior. Spre exemplu, în bucătărie sau în dining poți alege mese cu rafturi interioare. Tot în sufragerie, poți opta pentru taburete tip cutie, în care pot fi ascunse eficient jucării ale copiilor, mici obiecte decorative pe care nu le folosești momentan sau chiar și perne sau pături.

Canapeaua cu spațiu de depozitare este una dintre cele mai eficiente piese de mobilier în optimizarea spațiului din locuință. Acolo, poți depozita cu succes cutiile cu încălțăminte, hainele groase de iarnă dacă nu ai alt spațiu la dispoziție și, de ce nu, chiar și cadourile pentru cei dragi, când nu știi unde să le mai ascunzi. Pentru a te bucura cât mai mult de astfel de piese de mobilier multifuncționale, alege unele modulare și mai puțin sisteme pe bază de balamale, mai ales dacă le vei utiliza des.

Mobilier multifuncțional

👉 Optează pentru un apartament în One Herastrau Towers, din oferta Skia Real Estate, și te vei putea bucura de o terasă generoasă, care îți va permite să depozitezi lucrurile fără a mai face vreun compromis.

Optează pentru dezvoltări rezidențiale din oferta Skia Real Estate

Pentru a te bucura de o locuință premium, compartimentată inteligent și cu spațiu optimizat, poți alege dezvoltări rezidențiale din oferta Skia Real Estate. Astfel, te vei muta într-un apartament așa cum ai visat, în care spațiul disponibil este atent măsurat și compartimentat într-un mod în care fiecare centimetru pătrat poate fi valorificat.

Spre exemplu, apartamentele din oferta Skia Real Estate se bucură de terase generoase, unde vei putea depozita lucrurile de care nu te folosești într-o anumită perioadă.

De asemenea, având în vedere compartimentarea inteligentă, camerele sunt suficient de spațioase pentru a adăuga corpuri de mobilier sau diverse soluții de depozitare și în același timp să îți rămână suficient spațiu pentru ca aspectul final al amenajării interioare să nu fie unul încărcat.

👉 Alege un partener de încredere, precum Skia Real Estate, în procesul de achiziționare a unei locuințe. Skia se implică în fiecare etapă a dezvoltărilor rezidențiale, comerciale sau de birouri din portofoliul One United Properties. Vei beneficia de consultanța unei echipe de profesioniști, care te vor ajuta să alegi proprietatea potrivită cerințelor tale.

Așadar, dacă dorești să îți optimizezi spațiul din locuință, adaptează sfaturile pe care ți le-am oferit spațiului disponibil și te vei bucura de rezultate excelente.

Sursa foto: Skia.