The Lodge

Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să începem cu faimoșii Alpi elvețieni, care găzduiesc unele dintre cele mai bune pârtii pentru sporturi de iarnă din lume. Una dintre cele mai luxoase unități de cazare din numeroasele stațiuni montane ale țării este denumită, simplu, The Lodge (Cabana), și aparține binecunoscutului antreprenor Richard Branson. Localizată în satul Verbier din cantonul Valais, vila cu nouă dormitoare pune la dispoziția turiștilor o piscină interioară, ciubere și o echipă de 13 angajați, care include un terapeut pentru tratamente spa, un coordonator de activități și o serie de chefi decorați cu stele Michelin. Miliardarul spune că a ales să investească în achiziția sa deoarece a fost „dragoste la prima vedere”, The Lodge fiind, de altfel, unul dintre locurile sale preferate pentru evadările din cotidian.

Park Hyatt Beaver Creek

Numele Hyatt este deja sinonim cu luxul, iar resortul companiei deschis în Vail Valley din Munții Stâncoși, Colorado, nu face excepție. Hotelul dispune de 177 de camere premium cu balcon, de unde oaspeții au o priveliște spectaculoasă asupra crestelor, și 23 de suite cu chicinetă și șemineu. Facilitățile comune includ o piscină exterioară încălzită, spațiu pentru foc de tabără, mai multe jacuzzi-uri, teren de golf, sală de fitness și centru SPA.

Cheval Blanc Chourchevel

Seri de film la lumina lumânărilor, un restaurant cu trei stele Michelin, pături de cașmir, camere amenajate după un design contemporan, cu un mix de materiale și culori în nuanțe tari, piscină, saună și jacuzzi – sunt câteva dintre facilitățile cabanei Cheval Blanc Chourchevel, localizată în regiunea Trois Vallées din Alpii francezi. Grupul Cheval Blanc deține, de asemenea, unități premium de cazare și în Paris, Saint Tropez, insula Saint Barth și Randheli (Maldive).

Yellowstone Club

Dacă doriți să trăiți o experiență similară cu vacanțele miliardarului Bill Gates, a lui Ben Affleck sau Justin Timberlake, Yellowstone Club din statul american Montana este locul potrivit. Pregătiți-vă însă și pentru prețuri pe măsură, deoarece pentru a deveni proprietarul unui apartament în această comunitate exclusivistă trebuie să scoateți din buzunar câteva milioane de dolari, dar și o taxă de înscriere de 300.000 de dolari. Printre beneficiile aduse de o astfel de investiție se numără instalațiile private de schi, un număr de 16 restaurante cu specificuri diferite, un centru wellness de lux, cursuri de golf și multe altele. Să nu uităm, de asemenea, de vecinătatea primului parc national din lume, Yellowstone, cu superbele sale lacuri, râuri, canioane și lanțuri muntoase.

Carpathian Lodge Măgura

Nici România nu duce lipsă de cabane premium pentru scurte escapade în inima naturii. Printre acestea se numără butic hotelul Carpathian Lodge Măgura, recent intrat în portofoliul One United Properties. Înconjurată de peste 50 de hectare de pădure, unitatea este localizată într-o zonă pitorească din județul Buzău. Turiștii care îi trec pragul beneficiază de centru SPA și de serviciile unui bucătar privat și ale unui sommelier, ambii din echipa ce deservește restaurantele cu gastronomie fină din grupul Le Manoir. Pe viitor, urmează să fie amenajată aici chiar și o grădină de legume bio.

Pentru realizarea acestui material au fost folosite informații disponibile pe virginlimitededition.com, hyatt.com, yellowstoneclub.com, jetsetter.com și wikipedia.org.