1. Documentează-te

Sectorul imobiliar nu este unul simplu, astfel că, atunci când vrei să investești în acest domeniu, este bine ca în prealabil să te documentezi și să te familiarizezi cu el.Câteva surse potrivite pentru a te documenta despre investițiile imobiliare sunt cărțile, forumurile sau ghidurile de specialitate, în care întâlnești diverse explicații referitoare la acțiunile pe care trebuie să le întreprinzi pentru o investiție de succes. Înainte, însă, de a face o investiție imobiliară, descoperă care sunt principalele avantaje și riscuri pe care le presupune aceasta.

Principale avantaje:

  • bunurile imobiliare se apreciază în timp, atât datorită terenului brut, cât și grație îmbunătățirilor aduse imobilului în timp;

  • investițiile în imobiliare îți oferă un flux de numerar constant, care vine din chiriile lunare;

  • ai control asupra investiției. Ai posibilitatea de a atenua riscurile și de a-ți crește portofoliul într-un ritm mult mai rapid decât în cazul altor forme de investiție;

    👉 Descoperă proprietăți rezidențiale pe skia.ro și investește inteligent!

  • investițiile imobiliare țin pasul cu inflația.

Principale riscuri:

  • riscul de distrugere. În cazul unor calamități precum cutremurele, inundațiile sau incendiile, proprietatea ta poate să fie distrusă sau să sufere defecțiuni majore. Acest risc poate fi, însă, acoperit cu ajutorul unei asigurări pentru locuințe;

  • în cazul în care ai nevoie să vinzi proprietatea, trebuie să știi că acest lucru poate să dureze destul de mult, iar riscul de a nu obține banii în timpul în care ai nevoie este destul de mare. Pentru a minimiza acest risc, în situația în care îți dorești să vinzi imobilul, poți apela la o agenție de imobiliare cu experiență în domeniu, care să te ajute să vinzi cât mai repede.

2. Colaborează cu un agent pentru investiții imobiliare

Agențiile imobiliare pot să aibă acces exclusiv la anumite oferte de pe piață, care pot fi avantajoase pentru tine. Totodată, în cazul în care consideri că nu stăpânești suficient de bine domeniul imobiliarelor și nu ești sigur ce proprietate este potrivită pentru o investiție de succes, un agent imobiliar cu experiență te poate îndruma spre o decizie avantajoasă pentru tine.
Dacă ai deja o idee despre cum ai vrea să fie imobilul pe care îl achiziționezi, mereu pot exista detalii la care poate nu te-ai gândit. Astfel, un agent imobiliar va recunoaște potențialele probleme care pot apărea și îți poate propune cea mai bună modalitate de abordare.

3. Vizitează cât mai multe proprietăți și informează-te asupra istoricului acestora

Chiar dacă prima locuință pe care ai vizitat-o ți se pare că ar corespunde cu ceea ce îți dorești, nu înceta căutările. Continuând să vezi cât mai multe oferte, îți poți face o idee cât mai obiectivă asupra situației pieței imobiliare în prezent.

În acest pas al investițiilor în imobiliare, un agent imobiliar poate ușura foarte mult procesul. Acesta îți poate arăta strict imobilele care corespund nevoilor tale, fără ca tu să pierzi timp.

Dacă decizi să achiziționezi un apartament dintr-un bloc vechi, nu uita să întrebi agentul imobiliar despre istoric, pentru a te asigura că nu apar probleme neprevăzute în viitor.

Pentru a investi banii într-un imobil de calitate, poți să alegi să cumperi un apartament din cartierele rezidențiale nou construite. Pe lângă materialele de calitate folosite în construcție și soluțiile sustenabile, care au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, un cartier rezidențial se va afla mereu în topul preferințelor chiriașilor.

👉 Descoperă dezvoltarile rezidentiale One United Properties și bucură-te de avantajele cartierelor rezidențiale nou construite!

4. Stabilește-ți obiective financiare

Setarea unor obiective financiare pe care vrei să le atingi în urma investiției sunt importante, pentru o investiție imobiliară de succes. Trebuie să te gândești și să decizi ceea ce vrei să obții în urma acestei investiții, pentru că doar în acest mod poți să te asiguri că găsești imobilul potrivit.

Dacă îți dorești un venit constant pe termen lung, poți să cauți un imobil pe care să îl închiriezi ulterior sau, dacă obiectivul tău este de a obține un profit mai rapid, poți să optezi pentru renovare, dacă este cazul, și vânzarea ulterioară a imobilului.

Indiferent de obiectivele tale, nu uita să acorzi atenție zonei în care achiziționezi proprietatea. Aceasta trebuie să fie ușor accesibilă și să favorizeze un stil de viață modern, pentru o închiriere sau o vânzare rapidă a unității respective.

👉 Descoperă cele mai bune apartamente din cartierul rezidential One Herastrau Park! Această zonă beneficiază de un acces extrem de facil la toate mijloacele de transport și reunește cele mai importante puncte de interes din oraș.

5. Fă-ți calculele și nu uita de taxe și comisioane

Atunci când te gândești la investițiile imobiliare, uneori, obținerea de profit pare foarte simplă: cumperi un apartament, îl închiriezi sau îl vinzi și astfel obții profitul. Lucrurile sunt puțin mai complicate decât atât, motiv pentru care este bine să faci anumite calcule înainte de a lua o decizie.

Dacă plănuiești să închiriezi apartamentul, fă un calcul, pentru a vedea în câte luni îți poți amortiza investiția imobiliară. Pentru un calcul realist, interesează-te care sunt prețurile chiriilor din acea zonă și ia în considerare și eventualele stagnări cu care te-ai putea confrunta, în situația în care chiriașul ar pleca, la un moment dat, și nu ai mai găsi altul decât după câteva luni.

În calculul amortizării, atunci când ai în vedere valoarea imobilului, nu uita să iei în considerare și taxele și comisioanele pe care le plătești la achiziția apartamentului. Acestea pot fi taxe notariale, comisioane percepute de agențiile imobiliare sau impozitul pe profit.

6. Lasă sentimentele la o parte

Alegerea proprietății imobiliare potrivite

Atunci când obiectivul tău este de a obține un profit, fie el imediat sau în timp, lucrul cel mai important este să faci o investiție profitabilă, fără a implica alte emoții sau sentimente. Astfel, atunci când decizi să faci o investiție imobiliară, nu cumpăra un apartament doar pentru că îți place cum este compartimentat sau amenajat. Gândește-te la aceste lucruri din perspectivă obiectivă și caută imobile care să fie utile și practice pentru persoanele ce vor locui acolo.

Proprietatea pe care o cumperi nu trebuie neapărat să fie amenajată conform gusturilor tale, iar decizia de a achiziționa-o nu trebuie să se bazeze pe asta. Privește imobilul din perspectiva rentabilității investiției și bazează-te în principal pe acest lucru, atunci când te hotărăști să îl cumperi.

Când decizi să demarezi o investiție imobiliară, scopul final este clar: obținerea de profit. Pentru aceasta, e nevoie de o investiție profitabilă, care poate fi obținută numai prin alegerea proprietății imobiliare potrivite, pe care o poți găsi în cartierele rezidentiale One United Properties.