Brazilia

Una dintre cele mai cunoscute destinații de plajă din Brazilia este Fortaleza, situată în nord-estul țării. Aceasta oferă toate elementele necesare unui trai de vis la malul mării: kilometri întregi de nisip fin, produse locale proaspete – printre care se numără peștele aromat și nucile de cocos răcoritoare – viață de noapte, sporturi acvatice, și, nu în ultimul rând, prețuri accesibile pentru investiții imobiliare. Aici, costul locuințelor situate la malul mării au un preț de pornire de circa 100.000 de euro.

Maldive

Față de alte țări, în Maldive un colț de paradis vine cu prețuri exorbitante, de cel puțin câteva milioane de dolari. Pentru o astfel de investiție primești însă o vilă luxoasă cu piscină privată și terasă cu vedere panoramică pe unul dintre micii atoli ai țării, majoritatea proprietăților de acest tip fiind construite chiar deasupra apei, cum e cazul complexului Anantara Kihavah Maldives Villas. În plus, te vei putea bucura de celebrele restaurante subacvatice, de crame, recifuri de corali și activități fascinante, precum înotul cu rechinii sau simpaticii diavoli de mare.

Australia

Iubitorii de surf și nu numai pot investi într-o proprietate pe spectaculoasa Coastă de Aur a Australiei, mărgnită de zgârie-nori amețitori. Și aici prețurile sunt mai piperate, un apartament cu piscină și zonă de grătar având un cost de peste 1 milion de dolari, având drept exemplu imobilele din cadrul Awaken Residences.

SUA

În California, una dintre cele mai iubite zone din State, se găsesc proprietăți pentru toate bugetele, de la câteva sute de mii de dolari la câteva milioane și chiar mai mult. Hollywood-ul, renumita Venice Beach și freamătul orașelor Santa Monica, Malibu, Beverly Hills și, bineînțeles, Los Angeles-ul vor recompensa însă fiecare cent cheltuit.

Belize

Când ne gândim la Belize vizualizăm în primul rând plajele perfecte, apele azurii, reciful impresionant de corali și palmierii aplecați leneș deasupra mării. Deși mulți ar fi tentați să asocieze aceste elemente paradisiace cu prețurile uriașe, în fapt poți găsi aici proprietăți chiar și sub 100.000 de euro, dacă ești dispus să faci un compromis în privința locației și să renunți la amplasarea casei de vacanță chiar pe plajă.

Marea Britanie

Cei care iubesc marea, dar nu și temperaturile extreme, pot închiria o casă de vacanță în Kent. Un exemplu în acest sens este Kiora, o locuință luxoasă ridicată în stil victorian în pitorescul orășel britanic, chiar pe malul mării.

Nicaragua

Pentru cei care își doresc intimitate deplină și sunt dispuși să plătească pentru acest beneficiu aproape jumătate de milion de dolari, Nicaragua oferă opțiunea perfectă: insula Iguana. Aceasta se vinde „la cheie”, cu tot cu palmierii și bananierii care străjuiesc țărmurile, dar și cu o casă ridicată cu ajutorul materialelor sustenabile, la prețul de 475.000 de dolari.

Indonezia

Și în romanticul Bali dezvoltatorii imobiliari au ridicat, în întreaga insulă, proprietăți care se întrec în a le oferi proprietarilor un trai luxos împletit cu accente tradiționale și priveliști care îți taie respirația, fie că ne referim la întinsele orezării, la jungla în care se ascund maimuțe curioase sau la valurile pe care iubitorii de surf își fac antrenamentele zilnice. Un apartament cu piscină, amplasat la câțiva metri de plajă în stațiunea Lovina, are un cost de circa 175.000 de dolari.

Cipru

În Cipru, una dintre cele mai frumoase insule din Mediterană, iubitorii de soare pot găsi proprietăți cu priveliști panoramice superbe la prețuri foarte accesibile. Un loc bun pentru o astfel de investiție este regiunea Iskele, din estul insulei, o zonă cu infrastructură bine pusă la punct și toate facilitățile de care ai nevoie. Aici, poți achiziționa un apartament cu vedere la mare și acces facil la plajă chiar și cu 75.000 de dolari.

România

De departe, cea mai modernă stațiune de pe litoralul românesc este Mamaia. În ultimii ani, zona s-a dezvoltat permanent și o investiție într-o proprietate de aici vine la pachet cu plaje bine întreținute, festivaluri cu artiști internaționali, restaurante pescăreși, cluburi pe toate gusturile și un aeroport situat la numai 30 de kilometri distanță. Neo Mamaia este unul dintre proiectele rezidențiale de top ridicate pe malul Mării Negre. Parte din portofoliul One United Properties, complexul amenajat după un elegant design contemporan oferă multiple opțiuni de locuințe cu vedere la mare și finisaje premium. Având acces direct la una dintre cele mai bune plaje private din stațiune - H2O, Neo Mamaia dispune, de asemenea, de parcare subterană, un atrium de aproximativ 400 de metri pătrați, servicii de spălătorie și curățătorie, dar și supraveghere video permanentă, printre altele.

Pentru realizarea acestui material au fost folosite informații disponibile pe platformele from forbes.commaldives-magazine.comcoolstays.com și scmp.com.