1. Localizarea spațiului

Locația spațiului comercial poate avea o influență majoră asupra succesului afacerii tale, astfel că acesta este unul dintre principalele aspecte la care este bine să fii atent, atunci când cauți un spațiu comercial de închiriat. Mai mult decât atât, să nu uităm că acest spațiu reprezintă și o parte din imaginea afacerii tale, motiv pentru care trebuie să fie în concordanță cu felul în care vrei să te prezinți clienților. Iată cum ar trebui să fie un spațiu comercial:

  • să fie ușor accesibil atât pentru echipă, cât și pentru clienți;

  • să aibă în apropiere facilități precum o parcare, spații verzi, restaurante sau cafenele. Acestea din urmă pot genera trafic pentru afacerea ta.

👉 Descoperă Top cartiere din Bucuresti unde sa-ti extinzi o afacere!

3 avantaje ale unui spațiu comercial din interiorul unei dezvoltări imobiliare

O dezvoltare imobiliară care include atât apartamente rezidențiale, cât și spații comerciale și de birouri poate fi alegerea potrivită pentru închirierea unui spațiu comercial de care ai nevoie pentru afacerea ta, din mai multe puncte de vedere:

  • oferă acces facil atât angajaților tăi, cât și clienților;

  • având în vedere că include zone rezidențiale, persoanele care locuiesc acolo reprezintă pentru tine potențiali clienți;

  • în plus, chiriașii din zona de birouri pot fi potențiali clienți zilnici pentru business-ul tău;

  • există restaurante, cafenele sau supermarketuri care îți pot genera trafic suplimentar.

Exemple de spații comerciale situate în zone strategice ale Bucureștiului

One Cotroceni Park, o dezvoltare situată în centrul Bucureștiului, care se întinde pe o suprafață de 5,8 hectare, cu aproximativ 15.000 de metri pătrați dedicați spațiilor comerciale. Dezvoltarea include un business park modern și certificat, unde deja își defășoară activitatea companii cunoscute, precum și o zonă cu clădiri rezidențiale ce vor oferi 868 de artamente cu design contemporan.

👉 Descoperă proprietățile disponibile în One Cotroceni Park!

One Verdi Park, construit cu accent pe comunitate, oferă facilități multiple atât pentru rezidenți, cât și pentru afacerile care închiriază aici spații comerciale. Amplasat în partea de nord a Capitalei, la doar câțiva pași distanță de parcul cu același nume, One Verdi Park oferă acces rapid către centru și vederi uimitoare.

👉 Descoperă spațiile comerciale disponibile în One Verdi Park!

2. Designul clădirii

Designul clădirii, precum și estetica spațiului comercial sunt criterii care nu trebuie să îți scape din vedere, atunci când cauți un spațiu comercial de închiriat, deoarece acestea vor avea un impact major asupra reputației afacerii tale. Designul clădirii și al spațiului comercial trebuie să fie atrăgător din punct de vedere estetic, dar și practic. Astfel, fie alegi un spațiu comercial gata amenajat într-un stil modern, fie îl amenajezi tu, în funcție de imaginea afacerii tale și de ceea ce îți dorești să transmiți.

👉 Descoperă One Herastrau Towers, un mix perfect între locație, arhitectură, design și standarde înalte în ceea ce privește construcția!

3. Sustenabilitatea clădirii

Sustenabilitatea este atributul unei clădiri de a nu distruge mediul înconjurător și de a nu irosi resursele naturale, astfel încât generațiile viitoare să se poată bucura de un mediu stabil și sănătos.

Conform unui raport publicat de United Nations Environment Programme, în prezent, industria construcțiilor cauzează 38% din emisiile de dioxid de carbon în mediul înconjurător. Din acest motiv, la nivel global există o presiune constantă asupra mediului de afaceri în ceea ce privește sustenabilitatea clădirilor, în viitor urmărindu-se îndeplinirea obiectivului de a scădea emisiile de carbon cu 55%, până în anul 2030. Astfel, orice administrator al unei afaceri care își dorește succes pe termen lung, trebuie să ia în considerare desfășurarea activităților în medii sustenabile, de la poziționarea spațiilor comerciale în clădiri verzi, până la închirierea de birouri certificate energetic și sigure din punct de vedere al sănătății ocupanților.

Iată care sunt principalele avantaje de care beneficiază un business, atunci când alege localizarea spațiului comercial într-o clădire sustenabilă:

  • contribuție benefică asupra mediului înconjurător, prin localizarea spațiului comercial într-o clădire construită din materiale cu o amprentă de carbon minimă; 

  • folosirea energiei verzi. Atunci când un spațiu comercial este localizat într-o clădire sustenabilă, acesta va beneficia automat de resurse regenerabile de energie care, în timp, contribuie la scăderea costurilor.

  • confort termic. Sistemele moderne de eficientizare a nivelului termic din clădire contribuie, de asemenea, la economisirea unor sume de bani consistente pentru orice afacere.

În contextul promovării sustenabilității clădirilor, a apărut și certificarea LEED, ce poate fi obținută pe mai multe niveluri și care este oferită clădirilor sustenabile care:

  • promovează și facilitează accesul la clădiri, cu ajutorul transportului public;

  • folosește în mod eficient resursele naturale și contribuie la reducerea poluării;

  • îmbunătățește calitatea mediului interior, cu ajutorul folosirii tehnologiilor de ultimă generație.

Exemple de spații comerciale sustenabile în București

  • One Tower este prima clădire de birouri din România care obține certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, v4 fiind cel mai înalt nivel de certificare LEED care poate fi obținut.

  • One Timpuri Noi, construit din materiale de înaltă calitate și situat în sectorul 3 al Bucureștiului.

👉 Descoperă One Timpuri Noi, care îți oferă toate avantajele clădirilor verzi: de la materiale durabile și eficiență energetică până la sisteme de instalații cu poluare scăzută și calitate excelentă a mediului interior!

De ce să alegi Skia ca partener de încredere

Spații comerciale One Herăstrău

Skia este principalul agent de vânzări și închirieri rezidențiale, comerciale și de birouri al One United Properties, cel mai important investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București. Iată care sunt avantajele de care te bucuri, atunci când alegi să colaborezi cu noi:

  • suntem implicați în fiecare etapă a dezvoltării unui proiect rezidențial, comercial sau de birouri, astfel că înțelegem și cunoaștem foarte bine produsul pe care îl prezentăm clienților;

  • îți punem la dispoziție o platformă cu filtre de căutare avansată, care să te ajute să identifici principalele spații comerciale potrivite pentru afacerea pe care o reprezinți;

  • îți oferim consultanță din partea unei echipe de profesioniști, cu experiență în domeniul imobiliar, astfel încât spațiul comercial pe care îl alegi să corespundă în totalitate necesităților business-ului pe care îl reprezinți;

  • îți oferim informații clare și actualizate în timp real referitoare la spațiile comerciale disponibile.

Localizarea spațiului, designul clădirii și al spațiului comercial, precum și sustenabilitatea clădirii sunt câteva criterii importante pe care trebuie să le ai în vedere, înainte de a decide închirierea unui spațiu comercial. Pentru un proces mult mai ușor, apelează cu încredere la Skia! Echipa noastră de profesioniști te poate ajuta să faci alegerea potrivită pentru afacerea pe care o reprezinți.

Sursă foto: freepik.com