Achiziția unui apartament în care plănuiești să locuiești

Atunci când îți dorești un apartament în care să locuiești pe termen lung, trebuie să fii atent la câteva aspecte pentru a vedea dacă achiziția unui apartament mobilat este mai potrivită decât achiziția unuia nemobilat.

Achiziția unui apartament mobilat

Apartament mobilat

Iată care sunt caracteristicile unui apartament mobilat, care îți pot influența decizia de cumpărare:

Costul este mai mare decât în cazul unui apartament nemobilat

În general, costul unui apartament este influențat de dimensiunea acestuia, zona în care este poziționat, etajul la care se află, dar și dacă este mobilat sau nu. Dacă apartamentul pe care dorești să îl cumperi este mobilat, atunci va trebui să te aștepți la un preț de vânzare mai mare decât în cazul apartamentelor nemobilate, aflate în aceeași zonă.

Cu toate acestea, nu vei mai fi nevoit să investești bani după achiziție. Atunci când apartamentul este mobilat și dotat cu toate cele necesare pentru un stil de viață modern, investiția ta se rezumă doar la banii pe care îi plătești la achiziție.

Are deja un design stabilit

Atunci când cumperi un apartament mobilat, acesta vine deja cu o personalitate proprie. Dacă mobila și celelalte elemente de design au fost alese cu ajutorul unui designer de interior, atunci te vei putea bucura de o locuință pusă la punct până la cel mai mic detaliu. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că apartamentul este mobilat în stilul pe care îl preferi, deoarece numai în acest mod vei putea să te simți cu adevărat „acasă”.

Dacă preferi stilul contemporan sau minimalist, te poți orienta spre apartamentele din zonele rezidențiale, construite recent.

👉 Descoperă un apartament cu 3 camere de vânzare în One Verdi Park! Aflat în zona cartierului Floreasca, apartamentul are finisaje premium și un design iconic și poate fi locuința ideală pentru tine.

Poți să te muți imediat după achiziție

Un alt aspect important la care să te gândești atunci când îți cumperi un apartament cu scopul de a locui în el este faptul că o locuință deja mobilată îți oferă posibilitatea de a te muta imediat după achiziție. Odată ce apartamentul devine proprietatea ta și primești cheile, te poți muta direct, fără a fi nevoie să aștepți piesele de mobilier necesare.

Așadar, dacă ai o oportunitate de job într-un oraș nou, dorești să te muți dintr-un apartament închiriat sau ți-ai întemeiat o familie și aștepți venirea pe lume a unui copil, un apartament deja mobilat poate să fie o alegere potrivită pentru tine.

👉 Cum ar fi să ai propria locuință, cu o suprafață de mai mult de 400 mp și o terasă generoasă? Descoperă acest duplex cu 4 camere de vânzare în One Floreasca Towers și bucură-te de un stil de viață așa cum meriți!

Apartament nemobilat

Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când te gândești să achiziționezi un apartament nemobilat cu scop de locuință:

Trebuie să investești în piese de mobilier

Atunci când achiziționezi un apartament nemobilat cu scopul de a locui în el, pe lângă bugetul pe care îl ai disponibil pentru achiziție, mai este necesar să dispui de un buget separat, pentru a mobila apartamentul.

Suma de care vei avea nevoie depinde de numărul de camere ale apartamentului, de dimensiunea acestuia, dar și de stilul de design pe care dorești să îl abordezi. Dacă îți dorești să locuiești pe termen lung în acest apartament, fără să îl renovezi curând, atunci este recomandat să investești în piese de mobilier de calitate, clasice, care nu se demodează și pe care le poți folosi timp îndelungat.

Ai libertate în ceea ce privește amenajarea

Chiar dacă acest lucru presupune un cost în plus la achiziția unui apartament nemobilat, amenajarea acestuia de unul singur îți oferă libertatea de a decide ce stil folosești, astfel încât să fie potrivit personalității și nevoilor tale. Dacă îți dorești un rezultat spectaculos și nu ai idei de amenajare, atunci poți să apelezi la un designer de interior care să te ajute să obții atmosfera dorită în locuința ta.

Nu te poți muta direct după achiziție

Atunci când achiziționezi un apartament nemobilat, va trebui să mai aștepți o perioadă de timp până îl vei putea mobila, astfel încât dotările acestuia să fie suficiente pentru a-ți putea desfășura activitățile zilnice. Acest lucru poate fi un ușor impediment dacă ești presat de timp să te muți în noua locuință, însă, dacă timpul este de partea ta, ai putea să profiți de acest aspect și să îți amenajezi apartamentul după bunul plac, chiar dacă va mai dura puțin până vei putea locui în el.

Achiziția unui apartament pe care dorești să îl închiriezi

Criteriile la care trebuie să fii atent atunci când achiziționezi un apartament destinat închirierii diferă puțin față de cele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi un apartament cu scopul de a locui în el. În timp ce pentru închiriere ar trebui să te gândești la cea mai profitabilă variantă pentru tine, pentru a obține un randament cât mai mare al investiției, în cea de-a doua situație trebuie să ții cont de alte aspecte, precum planurile profesionale și personale.

Apartament destinat închirierii

Achiziția unui apartament mobilat

Iată care sunt principalele caracteristici ale unui apartament mobilat și cum îți pot influența randamentul investiției:

Îl poți închiria imediat după achiziție

Una dintre părțile bune ale situației în care achiziționezi un apartament mobilat pentru a-l închiria este că poți face acest lucru încă din momentul în care devii proprietarul lui. Acest lucru va duce la o recuperare mai rapidă a investiției și vei putea începe să obții profit într-un timp mai scurt.

Dacă este mobilat modern, va atrage chiriași

Dacă apartamentul pe care îl achiziționezi are un design modern și toate dotările necesare, acest lucru te va putea ajuta să atragi chiriași într-un timp foarte scurt. Totodată, datorită acestui aspect, vei putea percepe și o chirie lunară mai mare decât în cazul unui apartament cu un design învechit.

Astfel, indiferent că îți dorești să închiriezi apartamentul unei familii, unui cuplu tânăr sau unui expat, vei putea percepe un cost lunar raportat la calitatea designului apartamentului.

👉 Un apartament cu 3 camere în One High District poate fi o investiție rentabilă pentru tine. Fiind localizat în sectorul 2 din București, dezvoltarea One High District oferă acces rapid către cartierul Floreasca, zona comercială One Gallery, mall-uri și alte puncte de interes, lucru care cu siguranță va atrage interesul chiriașilor de calitate.

Achiziția unui apartament nemobilat

Un apartament nemobilat are și el anumite caracteristici care pot influența randamentul investiției tale. Iată care sunt acestea:

Costă mai puțin decât un apartament mobilat

Pentru că prețul reprezintă un criteriu important care poate influența decizia achiziției unui apartament destinat închirierii, este bine să iei în calcul și diferența de preț dintre un apartament mobilat și unul nemobilat. În cazul achiziției unui apartament nemobilat, evident, costul va fi unul mai mic, însă nu uita că tot va trebui să investești o sumă de bani pentru a-l amenaja. Cu toate acestea, pentru a putea obține un apartament mobilat și utilat cu tot ceea ce este necesar, ai libertatea de a decide bugetul pe care dorești să îl aloci acestui lucru.

Decizia ta se poate baza pe tipul de chiriași căruia te adresezi. Dacă îți dorești să închiriezi apartamentul unui expat a cărui chirie este plătită de compania la care lucrează, având astfel posibilitatea de a plăti o chirie mai mare, probabil va trebui să investești mai mult în amenajare decât în cazul în care te adresezi unei familii cu venituri medii.

Nu vei putea închiria apartamentul timp de câteva luni

Atunci când achiziționezi un apartament nemobilat pentru a-l închiria, nu trebuie să îți scape din vedere faptul că nu vei avea posibilitatea de a-l închiria pe o perioadă de câteva luni, până la finalul amenajării. Abia după ce apartamentul este pus la punct, mobilat și utilat cu tot ce este nevoie, vei putea să îl închiriezi și să obții venituri din chirie.

Skia, brokerul oficial al One United Properties, poate să fie partenerul tău de nădejde în procesul de achiziție al unui apartament, indiferent de scopul pe care i-l atribui. Suntem implicați încă din prima etapă a dezvoltării unui proiect rezidențial, motiv pentru care înțelegem și cunoaștem fiecare apartament. De aceea, suntem siguri că putem să îți prezentăm imobilele care corespund în totalitate nevoilor și dorințelor tale.

Sursă foto: Skia