Fă o plimbare „cu foșnet” prin parcurile orașului

Chiar dacă nu ai timp să pleci pentru câteva zile în afara orașului pentru a te bucura de spectacolul coloristic oferit de pădurile de foioase ale României în miez de toamnă, parcurile Capitalei sunt înlocuitorul perfect. Fie că preferi o atmosferă bacoviană, cu ploaie măruntă, ori o zi senină, în care razele, acum blânde, să pună în evidență arămiul și galbenul frunzelor, cu o plimbare în Herăstrău, Cișmigiu ori Carol nu vei da greș. Oglindiți în undele apei, copacii ce mărginesc lacurile acestora creează un adevărat tablou, de rangul operelor lui Monet. Locul ideal să îți faci și o sesiune foto de sezon!

Savurează o cafea proaspăt prăjită

Dincolo de cele tradiționale sau de cele concept, în care decorul te introduce direct în lumea cafelei, în București întâlnești și numeroase cafenele tematice. Un exemplu este Van Gogh Café, refugiul ideal pentru pasionații de artă, sau Ganesha Café, o cafenea colorată, instagramabilă, unde își găsesc locul cei ce preferă influențele orientale. Dar asta nu e tot. Dacă, de pildă, vrei să te destinzi alături de prieteni la o seară de jocuri de societate fără să trebuiască să fii tu însuți gazdă, Bucureștiul îți pune la dispoziție o serie de cafenele/restaurante unde te poți bucura de o astfel de activitate din postura de client. Printre unitățile care oferă facilități de acest tip se numără cele două locații ale Lente, care se descriu, de altfel, drept „sufrageria din oraș” a celor care le trec pragul. La modă acum sunt și spațiile multifuncționale, în care să rezolvi mai multe treburi în același timp. Vorbim de locuri ca Ototo, un supermarket-cafenea în care mergi pentru brandurile locale, dar poți să rămâi și la o cafea când închei sesiunea de shopping. Un alt loc în care te poți retrage în zilele răcoroase de toamnă e reprezentat de cafenelele care te invită să îți scoți la iveală calitățile de artist. La Ceramic Café, de pildă, poți să îți personalizezi singur o cană de ceramică pe care să o folosești ulterior în propria bucătărie. Nu uita nici de cafenelele literare moderne, ca cele ale lanțului Cărturești, în care te poți bucura nu doar de lectură, ci și de o cafea sau un ceai fierbinte. Iar dacă ești pasionat de tehnologie, o vizită în noul magazin Bang&Olufsen deschis la One Herăstrău Tower este obligatorie, pentru că vei găsi într-un spațiu cu design contemporan cele mai noi și performante sisteme high-fidelity ale cunoscutului brand danez, completate de gustul unei cafele de specialitate, oferite de BeoCafe - Specialty Coffee, un concept special creat pentru acest showroom. Totul pentru o călătorie inițiatică a simțurilor!

Relaxează-te cu un spectacol de stand-up comedy

Că râsul e una dintre cele mai bune forme de terapie e lucru știut. În weekenduri, pentru a uita de grijile acumulate de-a lungul întregii săptămâni de lucru, strânge-ți gașca și mergeți la un spectacol de stand-up comedy în cele câteva cluburi din București. Printre cele mai cunoscute „poluri ale comediei” din Capitală sunt Comics Club, The Fool și Club 99.

Descoperă echitația

Numit adesea cel mai nobil sport, echitația te va ajuta să te relaxezi, să îți îmbunătățești postura și te va „obliga” la o cură de detoxifiere de la digital. Hipodromul din Voluntari sau numeroasele cluburi de echitație din București și din proximitatea orașului sunt la îndemână pentru cei care vor să (re)descopere plăcerea unei ore de călărie. Iar pentru copii, în parcuri, cum e Al. I. Cuza (I.O.R.) au apărut mici spații în care se pot bucura de o plimbare pe ponei. O experiență cu siguranță atractivă pentru cei mici.

Bucură-te de artă

Dacă îți dai ocazia să pătrunzi puțin mai în profunzime în tainele lumii artelor plastice, te vei întrăgosti de ea iremediabil. Și asta pentru că există atât de multe curente artistice, încât e aproape imposibil să nu găsești unul pe gustul tău. Indiferent că abia descoperi acest univers sau ești deja un colecționar avid, în București vei găsi numeroase locuri în care să te delectezi cu operele artiștilor locali sau internaționali. Ai la dispoziție atât clasicele muzee de artă, cum sunt Theodor Pallady, MARe (Muzeul de Artă Recentă) sau Muzeul Național de Artă, cât și galerii și expoziții precum Art Safari, Senso, Galateca și Galeria de Artă Europeană.

Sursa foto: I, Sailko, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons